Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Zbog počinjenih krivičnih djela lice D.O. predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini

| Bijeljina | Petak, 29. septembar 2023.

Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina, lišili su slobode lice D.O. zbog postojanja osnova sumnje da je 27.09.2023. godine u Bijeljini počnio krivična djela ,,Izazivanje opšte opasnosti“ i ,,Ugrožavanje sigurnosti“.
Zbog počinjenih krivičnih  djela, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, pod nadzorom nadležnog tužilaštva izvršen je pretres kuće, kao i putničkog automobila koje koristi lice D.O.
        Prilikom pretresanja pronađena je i privremeno oduzeta improvizovana labaratorija koja je najvjerovatnije namjenjena za uzgoj opojne droge "marihuane", stabljike "indijske konoplje", improvizovana ekslozivna naprava velike razorne moći, dva startna pištolja kao i dr. predmeti.   
            Od strane policijskih službenika lice sa inicijalima  D.O. je uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ,,Izazivanje opšte opasnosti“, ,,Ugrožavanje sigurnosti“, „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ predato u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.