Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Preventivna kampanja „Vozači,škola je za nas, oprez je za vas!“

| Foča | Petak, 29. septembar 2023.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su 28.09.2023. godine u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva realizovali preventivno-edukativne aktivnosti  za učenike nižih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“, pod nazivom „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!“ .
Realizovane aktivnosti imaju za cilj da se djeci školskog uzrasta ukaže na značaj poštovanja pravila bezbjednog učestvovanja pješaka u saobraćaju, poštovanje svjetlosnih signala na semaforu za regulisanje kretanja, kao i bezbjednog prelaženja ulice preko  pješačkog prelaza.
Osnovna pravila ponašanja u saobraćaju za učenike prvih  i drugih  razreda na djeci prilagodljiv način prezentovali su policijski službenici i predstavnici Auto-moto društva uz podjelu promotivnog materijala u vidu bojanki /na rancu za patike/ i voštanih bojica te  reflektujući materijal /narukvice/.
Policijski  službenici su takođe u Višegradu, u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva Višegrad, obilježili Evropsku sedmicu mobilnosti 22.09.2023. godine, kao i  svjetski dan bez automobila, kojom prilikom je bila  zatvorena ulica Kralja Petra u Višegradu, a sve radi smanjenja zagađenja zraka, kroz realizovanje aktivnosti sa djecom osnovnih škola i vrtića iz te opštine.