Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Zahvaljujući dobroj saradnji sa policijskim službenicima iz MUP-a BPK Goražde pronađeni izvršioci krivičnih djela

| Foča | Petak, 29. septembar 2023.

      Policijski službenici Policijske uprave Foča  su prilikom postupanja po planskim aktivnostima u okviru akcije „Šuma 2023“ zajedno sa radnicima šumskog gazdinstva na licu mjesta izvršenja krivičnog djela zatekli četiri lica.
Naime, 28.09.2023. godine oko 17,25 časova, dežurnoj službi Policijske stanice Foča obratio se policijski službenik da je prilikom postupanja po planskim mjerama i aktivnostima u okviru akcije „Šuma 2023“ u mjestu Humka, opština Foča, zajedno sa radnikom Šumskog gazdinstva „Maglić“, zatekao četiri lica sa motornim testerama u sječi bukovog ogreva. Prilikom kontrole zatečenih lica od strane policijskog službenika, koji je utvrdio da lica ne posjeduju nikakvu dokumentaciju, lice inicijala M.E. je držeći u ruci turpiju za oštrenje lanca krenuo ka radniku šumarstva koji je uspio da izbjegne neposredan napad, nakon čega su se sa dva vozila „VW Kombi“udaljili sa lica mjesta.
Zahvaljujući dobroj saradnji i koordinaciji sa policijskim službenicima MUP Bosansko-podrinjskog  kantona Goražde, na teritoriji opštine Goražde, istog dana oko 18,25 časova u mjestu Oglečevska rijeka,  zaustavljen je i kontrolisan vozač vozila „VW Kombi“ R.Dž., dok su se u vozilu nalazila još dva putnika, lica inicijala  S.S. i R.M., a u vozilu je pronađeno bukovo ogrevno drvo.
O događaju je obavješten dežurni tužilac nadležnog tužilaštva Trebinje, koji se izjasnio da policijski službenici preduzmu mjere i radnje na rasvetljavanju krivičnog djela „Krađa“ i „Ugrožavanje sigurnosti“. Dalji rad na dokumentovanju  navedenih krivičnih djela je u toku.