Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijski službenici postupaju po prijavi IVZ

| Prijedor | Subota, 30. septembar 2023.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ koje je počinjeno tokom noći u Prijedoru na štetu Islamske vjerske zajednice. 

Policijskoj upravi prijavljeno je da ispred vjerskog objekta Čaršijska džamija u Prijedoru i mezarja Skela nedostaju zastave Islamske vjerske zajednice.

O svemu je je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Na području grada Prijedora u ovoj godini nije zabilježen nijedan napad na povratnike, niti su takvi događaji prijavljeni policiji, kako su to objavili pojedini mediji Federacije BiH.

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i drugim subjektima na lokalnom nivou učestvuje u realizaciji Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora i osuđuje svaki vid pokušaja dizanja nacionalnih tenzija plasiranjem netačnih informacija u javnost. 

Pozivamo predstavnike medija na profesionalno i objektivno informisanje, objavljivanjem tačnih i provjerenih informacija, jer je adekvatan odgovor na sve uzroke incidenata u zajednici i stvaranje povoljnog bezbjednosnog ambijenta, zajednički cilj svih građana.