Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pojačane aktivnosti za vikend u Zvorniku

| Zvornik | Petak, 24. novembar 2023.

          U cilju smanjenja broja stradalih lica u saobraćajnim nezgodama i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Zvornik 25/26.11.2023. godine organizuje regionalnu akciju „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje“.

            U evidentirane 454 saobraćajne nezgode, za proteklih deset mjeseci 2023. godine, na području Policijske uprave Zvornik, 7 lica je smrtno stradalo, 42 lica su teško povrijeđena, a 102 lica lakše povrijeđena. U istom periodu iz saobraćaja je isključeno 743 vozača zbog upravljanja pod dejstvom alkohola, zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu 17, zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga tri i zbog odbijanja podvrgavanja provjeri na prisustvo droga i psihoaktivnih lijekova 215.

            Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.