Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Akcija kodnog naziva „CarGamer“, jedno lice lišeno slobode

| Gradiška | Utorak, 28. novembar 2023.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Policijskom upravom Banja Luka i Policijskom upravom Bijeljina, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 28.11.2023. realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „CarGame“, koja je usmjerena na suzbijanje krivičnih djela protiv imovine, kojom prilikom je lišeno slobode lice inicijala P.B. iz Bijeljine.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 27.11.2023. godine oštećeni su prijavili da su nepoznata lica ili više njih, iz putničkih automobila vlasništvo istih, otuđili određene količine novca.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su operativnim radom na terenu došli do saznanja da su lica inicijala P.B. i  D.R. iz Bijeljine 27.11.2023. godine na području grada Gradiška izvršili više krivičnih djela protiv imovine, na način da su korištenjem uređaja za ometanje signala otključali skupocjene putničke automobile te iz istih otuđili određenu količinu novca.

Po naredbi Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata kao i vozila koje koriste osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i to: novac, uređaj za otključavanje vozila („ometač“) i drugi predmeti, koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice P.B. iz Bijeljine lišeno je slobode, dok lice D.R. takođe iz Bijeljine nije pronađeno, te je za istim raspisana potraga.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni okružni javni tužilac OJT Banja Luka koji  je naložio da se protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri podnese Izvještaj OJT Banja Luka zbog počinjenih krivičnih djela.