Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

U Banjaluci pronađeno oko 800 grama marihuane

| Banjaluka | Srijeda, 29. novembar 2023.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 28.11.2023. godine, u okviru operativnih aktivnosti usmerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode lice D.Đ. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Prilikom lišenja slobode lica D.Đ. pronađena je i oduzeta aluminijumska folija u kojoj se nalazilo 4,10 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 28.11.2023. godine izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području grada Banjaluka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 796,47 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“ i digitalna vaga.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica D.Đ. slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.