Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška zadovoljavajuće

| Gradiška | Četvrtak, 30. novembar 2023.

U Policijskoj upravi Gradiška, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec oktobar 2023. godine. Konferenciji su prisustvovali zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška Tihomir Rakita,  načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i inspektor u Odjeljenju policije Miodrag Delić.
U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška Tihomir Rakita, koji je istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiškau mjesecu oktobru 2023. godine evidentirano 30 krivičnih djela, što je više za četiri  krivična djela u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 26 krivičnih djela, a ukupno je rasvijetljeno 28  krivičnih djela ili 93,3%, dok je po nepoznatom izvršiocu evidentirano osam krivičnih djela, od kojih je rasvijetljeno šest krivičnih djela ili 75%.
Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić  istakao je da je u mjesecu oktobru 2023. godine na području Policijske uprave Gradiška evidentirano 30 krivičnih djela, 26 krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga  i jedno  krivično djelo je  iz oblasti privrednog kriminaliteta.
Inspektor u Odjeljenju policije Miodrag Delić je istakao da je u izvještajnom periodu evidentirano 38 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je manje za dva u odnosu na uporedni period prethodne godine.  
Evidentirano je 57 saobraćajnih nezgoda, što je za više tri saobraćajne nezgode u odnosu na uporedni period prošle godine kada su evidentirane 54 saobraćajne nezgode.
U navedenim saobraćajnim nezgodama nije bilo smrtno stradalih lica, šest lica je zadobilo teške tjelesne povrede, a lake tjelesne povrede zadobila su 23 lica.
Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je evidentirano 739 prekršaja, a koja su sankcionisana podnošenjem 32 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 659 prekršajnih naloga.
Iz saobraćaja je isključeno 120 vozača, od kojih je 100 vozača  isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola.