Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na području Policijske uprave Bijeljina u mjesecu oktobru nije bilo zabilježenih ulazaka ilegalnih migranata

| Bijeljina | Četvrtak, 30. novembar 2023.

U prostorijama Policijske uprave Bijeljina održana je danas redovna konferencija o rezultatima rada za mjesec oktobar tekuće godine. Na današnjoj konferenciji je rečeno, da je u mjesecu oktobru nadležnim tužilaštvima podneseno  56 izvještaja, kojima su  prijavljena 64 lica, zbog osnova sumnje da su počinili 67 krivičnih djela.   Od ukupnog broja prijavljenih lica, 58 je muškog dok je šest lica ženskog pola. Evidentirano je i devet  povratnika u izvršenju krivičnih djela. Zabilježeno je i sedam maloljetnika u izvršenju krivičnih djela.

Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela iznosi oko 90%, dok koeficijent rasvjetljenosti po NN iznosi oko 80%.

Stanje bezbjednosti na području naše Uprave možemo ocjeniti kao zadovoljavajuće.

Protiv imovine evidentirno je 29 krivičnih djela, što je za oko 10% manje u odnosu na uporedni period. Koeficijent rasvjetljenosti ovih krivičnih djela je 80%.

Evidentirano  je osam Teških krađa, dok je u uporednom periodu 11, što je za oko 27% manje u odnosu na oktobar 2022. Značajno je napomenuti da su sve Teške krađe bile po NN izvršiocu i da su sve rasvijetljene.

U mjesecu oktobru 2022. godine evidentirno je 50 slučaja narušavanja javnog reda i mira. Evidentirana su  63 lica koja su počinila prekršaje od čega je 50 muškog i 13 lica ženskog pola, od toga je 12 povratnika. Nisu evidentirani maloljetnici u vršenju prekršaja, kao ni narušavanja javnog reda i mira od strane pet ili više lica.

Na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Bijeljina u mjesecu oktobru nisu evdentirani migranti koji su ilegalno prešli granicu.

Tokom mjeseca oktobra  zabilježeno je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, ukupno je evidentirano 108, nisu evidentirane nezgode sa smrtno stradalim licima, zabilježeno je 12 sa teže povređenim, dok je 40 sa lakše povređenim licima.