Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Iz saobraćaja isključeno 49 vozila

| Prijedor | Petak, 01. decembar 2023.

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 23. do 24. i od 28. do 29. novembra realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila i posjedovanja zimske opreme.

Kontrolisano je ukupno 645 vozila, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 343 učesnika u saobraćaju.

Zbog počinjenih prekršaja koji su bili akcenat kontrole sankcionisana su 272 vozača, od čega 114 zbog neposjedovanja zimske opreme, 56 zbog većih tehničkih neispravnosti ili odbijanja vozača da vozilo podvrgne vanrednom tehničkom pregledu i 102 vozača zbog manjih tehničkih neispravnosti. 

Na vanredni tehnički pregled upućeno je 55 vozila, od kojih je kod 42 utvrđena tehnička neispravnost, a 12 vozača je odbilo da vozilo podvrgne vanrednom tehničkom pregledu.

Po akcentu akcije, iz saobraćaja je isključeno 49 vozila, od čega 12 zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne tehničkom pregledu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise i da posebnu pažnju posvete tehničkoj ispravnosti vozila. Posjedovanje zimske opreme obavezno je u periodu od 01. novembra do 01. aprila.