Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Identifikovan i lišen slobode izvršilac krivičnog djela ,,Teška krađa

| Banjaluka | Petak, 01. decembar 2023.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 30.11.2023. godinepreduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i lišili slobode lice F.Ć. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo  krivično djelo „Teška krađa“.

Navedeno lice se sumnjiči da je dana 29.11.2023. godine u vremenskom periodu od 02,25 do 02,50 časova upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovalo na ulazna vrata ugostiteljskog objekta u Banjaluci, potom ušlo u unutrašnjost i upotrebom podesnog alata djelovalo na apart za igre na sreću, kojom prilikom je iz navedenog aparata otuđilo novac, kao i novac iz šanka, u ukupnom iznosu od 2 150 KM.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana u Banjaluci koje lice F.Ć. koristi, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

U toku je kriminalistička obrada lica F.Ć., a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.