Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rukovodstvo Srednje škole unutrašnjih poslova u posjeti Vojnoj gimnaziji u Beogradu

| | Petak, 01. decembar 2023.

          Rukovodstvo Srednje škole unutrašnjih poslova je posjetilo Vojnu gimnaziju u Beogradu kako bi se upoznali sa sistemom srednješkolskog vojnog obrazovanja u Republici Srbiji, te sa iskustvima i izazovima koje ima Vojna gimnazija u Beogradu, s obzirom na sličnosti koncepta i modela srednješkolskog obrazovanja Vojne gimnazije i Srednje škole unutrašnjih poslova. 

       Delegaciju Srednje škole unutrašnjih poslova primio je načelnik Vojne gimnazije potpukovnik Blagoje Đačić sa saradnicima i tom prilikom predstavio sistem srednjoškolskog vojnog obrazovanja Republike Srbije i organizaciju i djelatnost Vojne gimnazije.
 
           U sportskom centru Vojne gimnazije prezentovani su kapaciteti za realizaciju nastave iz fizičke kulture. Nastavnici i učenici prikazali su ogledni čas sportskih igara i atletike. Nakon toga, gosti su obišli vazdušnu streljanu Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“. Goste je pozdravio načelnik škole kapetan bojnog broda Srđan Miljković sa saradnicima i upoznao ih sa aktivnostima i radom sekcije streljaštva. Delegaciji Srednje škole unutrašnjih poslova predstavljeni su i kapaciteti internatskog smještaja učenika, biblioteke i čitaonice u zgradi internata Vojne gimnazije.

      Načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević sa saradnicima pozdravio je delegaciju Srednje škole unutrašnjih poslova i pozvao ih da u narednom periodu posjete i Vojnu akademiju.

        Pripadnici Srednje škole unutrašnjih poslova su iskazali zadovoljstvo prezentovanim sadržajem i kapacitetima Vojne gimnazije, te izrazili zadovoljstvo što imaju priliku da posjete Vojnu gimnaziju, školu sa poluvijekovnom tradicijom, i da se upoznaju sa iskustvima, radom i kapacitetima ove vojne srednjoškolske obrazovno-vaspitne ustanove.

       Sama posjeta je urodila plodom – već su se pojavile ideje da se nastavni, obrazovni i vaspitni proces u Srednjoj školi unutrašnjih poslova izmijeni, dopuni i unaprijedi kroz iskustva i metode rada koje smo vidjeli tokom posjete Vojnoj gimnaziji.