Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Obilježena 31. godišnjica od osnivanja Trećeg odreda Specijalne brigade policije

| Banja Luka | Subota, 02. decembar 2023.

          Parastosom i polaganjem vijenaca u Trebinju je obilježena 31. godišnjica od formiranja Trećeg odreda  Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

          Vijenac je položio i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan koji je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u periodu kada se stvarala Republika Srpska bilo jedna od prvih i najsnažnijih institucija Srpske, te istakao njegovu ulogu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

     On je rekao da su 782 pripadnika MUP-a dala živote za Republiku Srpsku, te izrazio vječnu zahvalnost i poručio da oni koji su ugradili živote u temelje Srpske neće biti zaboravljeni.

     Predsjednik Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade policije Dejan Bodiroga rekao je  da se sjećaju pripadnika ovog Odreda, kao i najtežih trenutaka kada su dali živote za Republiku Srpsku, te je poslao poruku mira.

     Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je da ljudi koji su dali život za Republiku Srpsku ne smiju biti zaboravljeni. 

     Ovim povodom organizovano je i takmičenje u streljaštvu kojom prilikom su pobjedu odnijeli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske.