Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Lišeno slobode lice koje se udaljilo sa mjesta saobraćajne nezgode

| Doboj | Subota, 10. februar 2024.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 09.02.2024. godine, lišili su slobode lice inicijala V.G. sa područja opštine Teslić, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“.
      Na lokalnom putu u mjestu Ukrinica, područje opštine Teslić, 09.02.2024. godine, oko 18,00 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo nepoznato lice sa nepoznatim vozilom koje se udaljilo sa mjesta saobraćajne nezgode i pješak lice inicijala Z.Đ. sa područja opštine Teslić. Operativnim radom na terenu policijski službenici su identifikovali i lišili slobode lice za koje postoji osnov sumnje da se udaljilo sa lica mjesta saobraćajne nezgode, a radi o licu inicijala V.G.  koje je u vrijeme saobraćajne nezgode upravljalo putničkim vozilom marke „VW Pasat”. Pješak lice inicijala Z.Đ. je zadobilo teške tjelesne povrede i zadržano je na liječenju u bolnici Sveti apostol Luka u Doboju.
            Izvršenim alkotestiranjem lica V.G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,22 g/kg, takođe izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom.
Uviđaj lica mjesta su izvršili policijski službenici Policijske staniceTeslić.
            O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.