Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

U Banjaluci pronađeno i oduzeto oko 200 grama kokaina

| Banja Luka | Nedelja, 11. februar 2024.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 10.02.2024. godine, u okviru operativnih aktivnosti usmerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobodei izvršili kriminalističku obradu lica A.R. i V.M. oba iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, istog dana, izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području Grada Banjaluka, kojom prilikom je pronađeno i oduzetooko200 gramabijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain, tri digitalne vage, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.  
Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica A.R. i V.M. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.