Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dva lica lišena slobode

| Banjaluka | Ponedeljak, 26. februar 2024.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 23.02.2024. godine, lišili su slobode lice A.D iz Laktaša, zbog počinjenih prekršaja iz člana 34., 152., 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, člana 41. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske i člana 24. Zakona o javnom redu i miru i lice V.V. iz Banjaluke, zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici su u Laktašima u ulici Karađorđeva oko 03,35 časova, uočili putničko vozilo marke „VW“, koje se kretalo kružnim tokom i napravilo više krugova stvarajući veliku buku, a po uočavanju policijskih službenika se udaljilo velikom brzinom. Nakon kraćeg vremena, nakon što je odbijalo da se zaustavi na jasne svjetlosne znakove policijskih službenika, predmetno vozilo je zaustvaljeno i kontrolisano, kojom prilikom je utvrđeno da vozilom upravlja lice A.D., koje se potom  oglušilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika. U vozilu se kao suvozač nalazilo lice V.V. koje je ometalo policijske službenike i oglušilo se o zakonito izdato naređenje policijskih službenika.

Oba lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod lica A.D. utvrđeno prisustvo od 0,86 g/kg, a kod lica V.V. prisustvo od 1,47 g/kg alkohola u organizmu.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.