Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na području Prnjavora i Kotor Varoši sankcionisano 29 vozača zbog alkoholisanosti

| Banja Luka | Ponedeljak, 26. februar 2024.

Policijski službenici Policijskih stanica Prnjavor i Kotor Varoš, 23./24. i 24./25.02.2024. godine, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, realizovali su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na prisustvo alkohola u organizmu.
 Policijski službenici su kontrolisali i alkotestirali 344 učesnika u saobraćaju. Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisano je 29 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 15 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 10vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a dva vozačasuzadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.Dva vozača su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola, a evidentirana su tri ostala prekršaja.
Policijska uprava Banjalukaapeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.