Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Pojačano prisustvo policijskih službenika tokom maturskih proslava

| Banja Luka | Petak, 26. april 2024.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Banjaluka Momčilo Marić, održao je danas  radni sastanak sa LJubanom Bajićem, predsjednikom Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije, povodom održavanja i obezbjeđenja predstojećih maturskih proslava. Na sastanku je razgovarano o organizaciji proslava matura, okupljanju i organizovanom kretanju maturanata, te o mjerama bezbjednosti koje će policijski službenici preduzeti.

Načelnik Marić istakao je da će policijski službenici preduzeti sve mjere i radnje da maturske proslave proteknu bezbjedno, kako za maturante, tako i za građane, te da je planirano pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja i kretanja maturanata. Takođe, maturantima je uputio apel da maturu proslave dostojanstveno i bezbjedno, bez narušavanja javnog reda i mira, te ukazao da je maturante neophodno podsjetiti na posledice koje mogu nastati usljed konzumiranja alkohola, posebno prilikom upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

LJuban Bajić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije, izrazio je zahvalnost na angažovanosti i podršci policije u cilju da maturske proslave protkenu bezbjedno, te istakao da će sa zaključcima sastanka upoznati sve direktore srednjih škola u nadi da će zajedničke aktivnosti škola i policije doprinijeti bezbjednoj proslavi matura.