Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Povrijeđeno lice usljed nestručnog rukovanja vatrenim oružjem

| Foča | Ponedeljak, 27. maj 2024.

Policijski službenici Policijske uprave Foča preduzimaju sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ za koje postoji osnov sumnje da je počinjeno od strane lica P.L. iz Foče.

Nakon prijave dežurnog doktora iz Univerzitetske bolnice Foča  u ranim jutarnjim satima 26.05.2024.godine, da su zaprimili lice sa prostrelnom ranom noge, policijski službenici Policijske uprave Foča su preduzeli odgovarajuće mjere i radnje te utvrdili da  je povrijeđeno lice P.L. kroz prozor  vozila „Audi A6“  koje je bilo u pokretu, a kojim je upravljao vozač P.D., na magistralnom  putu Foča-Ustiprača,  ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja  u vazduh, te je usljed nestručnog rukovanja istim došlo do samopovrijeđivanja osumnjičenog lica.

Povrijeđenom licu je ukazana medicinska pomoć u Univerzitetskoj bolnici Foča, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje. Na licu mjesta  je izvršen uviđaj, a dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ je u toku.