Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

| Mrkonjić Grad | Utorak, 28. maj 2024.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, danas 08.05.2024. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec april 2024. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Milan Milekić, zamjenik načelnika Policijske uprave Branislav Karaulac i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

Uvodnim izlaganjem, prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Milan Milekić, koji je istakao da je u aprilu mjesecu 2024. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad bilo zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana. Takođe, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Milekić je istakao da je u posmatranom periodu evidentirano 12 krivičnih djela, manje za 25% u odnosu na uporedni period. Sva evidentirana krivična djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta. Koeficijent rasvijetljenosti svih krivičnih djela, kao i koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 100%.

U aprilu mjesecu 2024. godine evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 18 prekršaja, više za četiri prekršaja ili 28,6%.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja Milekić je istakao da je evidentirano 16 saobraćajnih nezgoda, manje za devet nezgoda ili 36%. Evidentirane su tri saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica, i to dvije sa teško povrijeđenim licima i jedna sa lakše povrijeđenim licima. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima. U saobraćajnim nezgodama nije bilo smrtno stradalih lica, dok je u uporednom periodu šest lica smrtno stradalo. Teže tjelesne povrede su zadobila dva lica, isto kao u uporednom periodu, dok su lakše tjelesne povrede zadobila dva lica, što je u padu za 85,7%.

Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja je isključeno   99 vozača više za 86,8% u odnosu na uporedni period, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 91 vozač. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 27 vozila.