Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Oduzet putnički automobil od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja

| Gradiška | Srijeda, 12. jun 2024.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, 11.06.2024. godine, od lica M.T. iz Gradiške, koji je višestruki  povratnik u činjenju najtežih prekršaja, privremeno su oduzeli putnički automobil marke Opel“.

Naime, u mjestu Kozinci, grad Gradiška, 11.06.2024. godine oko 15,50 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem vozila sa kolovoza u kojoj je učestvovao M.T. sa putničkim automobilom marke Opel“, bez registarskih oznaka. Uviđaj saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS za BS Gradiška, koji su utvrdili da je u ovoj saobraćajnoj nezgodi na vozilu nastupila materijalna šteta, a lice M.T. je zadobilo tjelesne povrede. Izvršenim alkotestiranjem lica M.T. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,07 g/kg, te je uz upotrebu sredstava za vezivanje lišen slobode i smješten u prostorije za boravak lica lišenih slobode Policijske uprave Gradiška. Daljim provjerama je utvrđeno da je M.T. višestruki povratnik u vršenju teših prekrđaja iz oblasti ZoOBS, te uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno je da M.T. ima dug u registru u iznosu od 6750 KM.

 Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil od lica M.T.te će protiv istog biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.